Το χειρότερο βιβλίο που (δεν) διάβασα ποτέ

41mvdluzal_ss500_3Αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι στο δρόμο του Θεού (ή των Θεών),

επιτέλους με αυτό το βιβλίο μπορούμε να ξανακοιμηθούμε ήσυχοι τα βράδια. Οι εφιάλτες, η ανησυχία και οι αμφιβολίες που η ανίερη τριάδα των Dawkins, Harris και Hitchens προσπάθησε να ενσταλλάξει στις ψυχές μας συνάντησε τη ρομφαία της. Ο ευσεβής Vox Day με το βιβλίο του «Ο παράλογος άθεος» καταφέρνει τα τελειωτικά χτυπήματα σε αυτούς τους αποστόλους του σατανά, που ντυμένοι τον μανδύα της λογικής και της, φευ, ελεύθερης σκέψης – που όσοι πιστεύουν στον ένα και μοναδικό Θεό (ή Θεούς) γνωρίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα – προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προσελκύσουν τους πιο ασθενείς στη σκέψη και ψυχή αδελφούς μας. Αλλά ο Πανάγαθος – ή οι Πανάγαθοι – φρόντισε για το πλήρωμά του και μας έστειλε αυτό το βιβλίο. 

Το πιο καταπληκτικό σε αυτό το βιβλίο είναι η καταγραφή ενός θαύματος που ο ίδιος ο ευσεβής Vox βίωσε και που αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της ύπαρξης του Θεού και της αληθείας του θεϊκού λόγου. Αντιγράφω από την σελίδα 256, δυστυχώς εις την αγγλικήν:

THE ARGUMENT FROM FICTION

This argument states that because the Bible and every other sacred text are wholly man-made and as fictitious as anything by Shakespeare or any other classic from the literary canon, there is no reason to take them seriously, much less base moral systems or societal structures upon them. The problem here is that the Bible has not only proven to be a more reliable guide in many instances than the current state of secular science as well as an accurate historical document, but sometimes a better predictor of future events than the experts on the subject. I bought euros back when they were worth just over ninety cents on the dollar because of the eschatological interpretations of the Book of Revelation that the European Common Market would one day become a single political entity, the endless vows of the European elite to the contrary notwithstanding. Now, the EUR/USD rate is bouncing arround 1.45. Maybe it was just a fortuitous coincidence, but on the other hand, if a northern country shows signs of invading Israel, let’s just say I won’t hesitate to short their currency. 

Ιδού. Ουχί μόνον ο ευσεβής Vox καταποντίζει με ατράνταχτα επιχειρήματα τους Νεο-άθεους στα τάρταρα της απιστίας τους, αλλά μας παραθέτει και πώς βίωσε στην επίγεια ζωή του τη Χάρη του Κυρίου. Γιατί, μέσω αυτού ο Κύριος μας δείχνει πως πλέον οι ευσεβείς δε θα αμοίβονται μόνο μετά θάνατον, αλλά και σε αυτήν την ζωή. Αν δεν είναι αυτό θαύμα, τότε ποιο είναι;

Ας μας χαρίζει ο Κύριος – ή οι Κύριοι – τη δύναμη της πίστης που χάρισε στον πιστό του Vox και ας χαρίσουμε εμείς αυτό το αληθινά εμπνευσμένο βιβλίο στους αδελφούς μας τις Άγιες αυτές Μέρες. 

Καλά Χριστούγεννα

Advertisements

10 responses to “Το χειρότερο βιβλίο που (δεν) διάβασα ποτέ

 1. Καλέ, γιατί έφαγες έναν; Θα σε μαλώσω! Εμείς είμαστε πιο λαρζ από τους χριστιανούς. Έχουμε τετράδα. Ζήλια ζήλια!
  DDHH
  Dawkins Dennett Harris Hitchens

  Καλά, ο τύπος είναι η χαρά του παιδιού. Επιχείρημα τσιγκολελέτα. Να του γνωρίσουμε και την Κανέλη να κάνουν από κοινού αναλύσεις να γουστάρουμε ―αν και θα τον ξυλοφορτώσει τον άμοιρο που είναι αισχρός καπιτάλας και θα τον υποχρεώσει να κάνει όλα τα κέρδη δωρεά στο κώμα (sic).

 2. Τι απαιτήσεις είναι αυτές! Οι Χριστιανοί δεν μπορούν να μετρήσουν πάνω από το 3.

 3. Δε λέω για τους χριστιανούς (αυτοί να πάρουν τα τρία μου, αφού ως εκεί μπορούν) για σένα λέω: ποιον από τους τέσσερις ξέχασες ΡΕ ρεμάλι; Μολόγα τα όλα, ειδάλως στην πυρά!

 4. LoL, αγαπητέ. Η αλήθεια είναι ότι στο εξώφυλλο του βιβλίου γίνεται λόγος για την «ανίερη τριάδα των Dawkins, Harris και Hitchens.» Άρα, ο συγκεκριμένος συγγραφέας είτε δεν άκουσε ποτέ για τους «τέσσερεις ιππότες» (Four Horsemen), είτε προτίμησε να αποσιωπήσει την ύπαρξη ενός εξ’αυτών ώστε να του βγει η μαγική τριάδα.

 5. Είμαι απαράδεκτα απρόσεχτος (μπορώ να το κάνω αυτό όνομα για blog?)

 6. @diagoras
  Καλωσήρθες Διαγόρα, ο Vox Day αφιερώνει ένα κεφάλαιο και στον Michel Onfray και φαίνεται να έχει μία συμπάθεια προς τον Denett, τον οποίο απαλλάσσει από τα εξονυχιστικά πυρά του.

  @al3xandr0s
  Όχι.

  Γενικώς, μη χάσετε το χρόνο σας με αυτό το βιβλίο.

 7. Όταν αρχίζουν και γράφονται βιβλία σαν αντίδραση στα δικά σου (άλλο παράδειγμα το Dawkins Delusion) τότε ξέρεις ότι αρχίζεις και κάνεις εντύπωση.

 8. Άν μου επιτρέπεις, το πραγματικό του όνομα μαλθακιότατου είναι Theodore Beale
  http://en.wikipedia.org/wiki/Vox_Day#Christian_theology_and_atheism
  (*Vox is Latin for Voice / Day is for Old English dæġ – “to burn”)
  δηλαδή, μεταφορικώς, ‘η φωνή που καίει’…

  Παρακαλείστε όπως πάτε να διαβάσετε τα σχετικά με τον χριστιαναρά, θα γελάσετε αρκετά…

  Αποτελεί δείγμα απο την τραγική κατάληξη της Αγγλικής κοινωνίας μετά απο χρόνια χριστιανοπάθεια, καθότι δέν πρέπει να ξεχνάμε τον χριστιανοφασισμό και βικτωριανοφανατισμό της Θάτσερ μα και το τελευταίο χριστιανόρχεο που ακούει στο όνομα Μπλαίρ…

 9. λετε να υπαρχει θεός και να μην τον είδε ή συνάντησε κανείς συγχρονος, γιατί μονο τα παλια χρόνια ήταν αγνοί, αμόλυντοι και άσπιλοι οι άνθρωποι; αχ, ανατρίχιασα… Αλλά όπως είπωμεν, η καθαριότης εστί η μισή αρχοντιά.

 10. …»καθαριότης εστί η μισή αρχοντιά»… και η άλλη μισή η βρώμα!
  Ναί, βρωμεροί αντίχριστοι συνοδοιπόροι άθεοι! Δέν έχουμε καμία ιδέα για το μεγαλείο του IX Σωτήρ μας (κάθε συνονοματολογία είναι διαβολικώς τυχαία!) που κάλλιστα μπορεί να εκφραστεί με την τελευταία ενσάρκωσή του που μόλις κυκλοφόρησε…: Jackhammer Jesus: Praise the Lord
  «Can’t touch this?
  Oh yes you can!»
  (http://divine-interventions.com/religioustoys.php#jesus)
  Goth bless!
  🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s